Hoe maak ik een nieuwe metadata set in Prostream?

Metadata sets aanmaken 

Metadata zijn gegevens (data) die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven. Het zijn dus eigenlijk data over data. De metadata bij een bepaald document kunnen bijvoorbeeld zijn: de auteur, de datum van schrijven, het aantal pagina’s en de taal waarin de gegevens zijn opgesteld. Het expliciet opslaan van metadata bij relevante data in digitaal formaat, heeft als voordeel dat die data makkelijker gevonden kunnen worden.

Met metadata geef je documenten waardevolle context. Door middel van sets kan je zorgen dat alle documenten in een map voorzien kunnen worden van extra eigenschappen (items) die relevant zijn voor jouw workflow. Het aanmaken van een nieuwe metadata set gaat als volgt:


1. Metadata set aanmaken vanuit Mijn Overzicht
Klik in je beginscherm in Mijn Overzicht op het icoontje van Metadata (pijl omlaag). Kies voor Nieuwe meta data set. Vul een naam in van de nieuwe meta data set en voeg indien nodig een of meerdere metadata items in. Je kunt de metadata set nu opslaan als klad (om eventueel later nog te bewerken, een conceptversie) of om definitief te publiceren. De metadata set wordt dan zichtbaar in het beginscherm van je sets. 


2. Metadata set aanmaken vanuit een project
Kies het project waaraan je een metadata set wil toevoegen. Klik op Beheer en vervolgens op het Metadata-icoontje. Volg nu dezelfde stappen als hierboven omschreven. Je metadata set is nu van toepassing op je projectmappen. 

 

In de onderstaande video kan je ook bekijken hoe je precies een set of item aanmaakt!