Hoe synchroniseer ik bestanden tussen Prostream en mijn computer?

Hoe installeer ik de Prostream Sync?

De Prostream Sync synchroniseert eenvoudig bestanden tussen een lokale schijf, bijvoorbeeld een computer of server, en de Prostream cloud. Hiermee kan je dus lokaal in ‘native’ software (Microsoft Word, Revit etc) informatie overzetten en opslaan in Prostream. Zo heb je dus altijd je bestanden bij de hand!

Prostream Sync synchroniseert meerdere organisatie en/of projectmappen. Bij het configureren van Prostream Sync geeft je aan welke organisatiemappen of projecten naar welke lokale map of mappen gesynchroniseerd moeten worden.

Prostream Sync installeren

Je hoeft Prostream Sync slechts eenmalig te installeren om vanaf dan lokaal te kunnen synchroniseren. Hoe je de Sync gebruikt kan je bekijken in de onderstaande video.

LET OP: het is belangrijk de Prostream Sync in te stellen op een lege map op jouw computer. Werk je op Windows, zorg er dan voor dat je de tool als user en niet als Administrator uitvoert.

De installatie gaat als volgt:

1. Download het installatiebestand voor het juiste besturingssysteem:

• Windows, download hier
  • Mac, download hier

2. Volg de stappen zoals aangegeven in de installatie-wizard. Zorg dat je eerst de installer.zip uitpakt en daarna deze opent anders doet deze het niet.

NB. Na het installeren van de applicatie kan het nodig zijn toegang te geven binnen het besturingssysteem om het synchroniseren ook daadwerkelijk te starten.

Prostream Sync instellen

Wanneer de Prostream Sync geïnstalleerd is, doorloop je de volgende stappen na het inloggen  (het scherm kan er afhankelijk van het besturingssysteem anders uitzien).

1. Log in in de Prosteam Sync. Klik op 'Continue', er opent een nieuw browservenster waarin je met je Prostream account kan inloggen.
  2. Na het inloggen opent Prostream Sync het scherm waarmee de te synchroniseren mappen geselecteerd kunnen worden. Als dit niet vanzelf opent, dan klik je op 'Map synchroniseren' om de configuratie te starten.
  3. Kies welke organisatiemap(pen) en of verschillende projectmappen je wilt synchroniseren en klik op 'Volgende'. Kies er niet voor om je hele Bureaublad of Finder te selecteren maar kies een map in je Documenten folder. Schermafbeelding 2022-03-18 om 14.25.56
  4. Kies naar welke lokale map je de Prostream data gesynchroniseerd wilt hebben. Hierbij kan je er voor kiezen om alle Prostream mappen lokaal in dezelfde map te synchroniseren. Ze hiervoor wel het vinkje 'Maak hoofdmap aan' aan. Klik op 'Klaar'.
    Schermafbeelding 2022-03-18 om 14.26.20

5.   Na het voltooien van deze stappen begint de Prostream Sync bestanden te synchroniseren en verschijnen je documenten in de gekozen de lokale map. Succes!