Hoe synchroniseer ik bestanden vanaf mijn lokale computer?

De Prostream Sync synchroniseert een organisatie- of projectmap met een map op jouw lokale computer.

De Prostream Sync synchroniseert meerdere organisatie en/of projectmappen. Bij het configureren van Prostream Sync geeft je aan welke organisatiemappen of projecten naar welke lokale map of mappen gesynchroniseerd moeten worden.

Je hoeft Prostream Sync slechts eenmalig te installeren om vanaf dan lokaal te kunnen synchroniseren. Hoe je de Sync gebruikt kan je bekijken in de onderstaande video.

Met de Prostream Sync sla je een brug tussen jouw lokale schijf en prostream. Om te beginnen, download je de Sync van onze website en installeer je hem op jouw computer. Klik dan bovenin jouw scherm op het Prostream-icoontje en kies configureren. Er opent dan een venster waarin je kunt inloggen en vervolgens de mappen uit jouw organisatie en projecten kunt zien. Daar kun je kiezen welke map je wil synchroniseren met jouw computer en op welke plek je die wil neerzetten. Als je dan op voltooien klikt, zorgt Prostream ervoor dat de mappen automatisch worden gesynchroniseerd. Op die manier kun je lokaal, vanuit je Prostream-map, aan jouw bestanden werken en zijn ze tegelijkertijd online geborgd en eventueel ook beschikbaar voor anderen.

Let op: het is niet mogelijk om de Prostream Sync te gebruiken wanneer je op je lokale computer al een synchronisatie programma zoals Google Drive of OneDrive gebruikt.

Dit is omdat synchronisatie programma's vaak werken door een virtueel bestand op jouw computer te maken. Dit verandert het bestandspad van het bestand dat voorheen lokaal stond, naar een verbinding met de virtuele drive. Wanneer Prostream probeert te synchroniseren met een lokaal bestand, bestaat dat pad niet meer en kan het niet synchroniseren of het zal het virtuele pad volgen dat het andere synchronisatie programma heeft gemaakt. Dit kan ertoe leiden dat wanneer de Prostream Sync het pad gebruikt, er andere mappen en bestanden synchroniseert worden dan de bedoeling was.

Ga naar Hoe stel ik een metadata set samen op Prostream?

Wil je meer weten over de Prostream Synch. Bekijk dan dit artikel.