Hoe voeg ik een externe gebruiker toe aan Prostream?

Gebruikers van buitenaf toevoegen aan Prostream-projecten

Binnen een bouwproject heb je vaak te maken met externe partijen waar je mee samenwerkt. Dan kan het handig zijn als deze partijen ook toegang hebben tot een geheel of gedeeltelijk project binnen Prostream. Op deze manier heeft een externe gebruiker ook inzicht in bepaalde documenten.

NB. Het is mogelijk om een gebruiker van buitenaf toe te voegen aan Prostream, maar let op: dit vergt ook een actie van de toe te voegen persoon zelf. Vergeet dus niet deze persoon (vooraf) in te lichten dat er een account voor hem/haar aangemaakt gaat worden en dat hij/zij zijn/haar mail moet checken!

Het toevoegen van een externe gebruiker gaat als volgt:

1. Ga naar het project waaraan je een nieuwe gebruiker wilt toevoegen.

2. Klik op 'Voeg externe gebruiker toe'.

3. Er verschijnt nu een pop-up. Voer het e-mailadres in van de nieuwe gebruiker.

4. Voer vervolgens de projectrol in van de nieuwe gebruiker en klik op Save.

5. Heeft de nieuwe gebruiker al een Prostream-account, dan ontvangt hij/zij een mail met de bevestiging en inlog.

LET OP: heeft de nieuwe gebruiker nog geen Prostream-account, dan ontvangt hij/zij een mail met daarin de melding dat hij/zij een Prostream-account moet krijgen. Diegene moet dus óf zelf een account aanmaken óf een account aanvragen bij iemand binnen zijn/haar organisatie. Kortom: is er nog geen Prostream-account, dan moet er actie worden ondernomen door de toe te voegen persoon zelf. Daarom het advies om die persoon vooraf in te lichten.