Hoe werk ik met kaarten in Leanstream?

Werken met kaarten


Na het toevoegen van een nieuwe kaart zijn er een aantal opties die je hebt m.b.t. het werken met kaarten:


Eén kaart uitbreiden 

Met het uitbreiden van één kaart kan je de kaart eenvoudig vermenigvuldigen tot meerdere kaarten voor meerdere dagen in de planning. 

 1. Ga in de planning met jouw muiscursor staan op de kaart die je wil uitbreiden. 
 2. Afhankelijk van de positie van de kaart staat er aan de linkerkant, rechterkant of aan beide kanten van de kaart een klein, verticaal balkje.

 3. Klik op het balkje aan de kant waar je de kaart naar wil uitbreiden, houd de linkermuisknop ingedrukt, sleep het balkje naar de dag in de planning waar je de kaart naar wil uitbreiden en laat de linkermuisknop los.


  De kaart is nu vermenigvuldigd en uitgebreid naar de geselecteerde dag(en). Uitgebreide kaarten gedragen zich als één grote kaart. Dit betekent dat wijzigingen en opmerkingen op alle uitgebreide kaarten worden toegepast. Ook moeten alle uitgebreide kaarten samen worden verplaatst. Gebeurd dit niet, dan worden de kaarten na het synchroniseren van de planning teruggezet naar hun oude plek.


Kaart(en) selecteren

In een planning kan je één of meerdere kaarten selecteren en alle kaarten gezamenlijk aanpassen. 

 1. Houd de Ctrl-knop (Command- of Cmd-knop op een Mac), ingedrukt en klik vervolgens op de kaart(en) in de planning die je wil selecteren.


De geselecteerde kaart(en) krijgen een blauwe rand om aan te geven dat zij zijn geselecteerd.Selectie werkbalk 

Na het selecteren van één of meerdere kaarten wordt de project werkbalk vervangen door de selectie werkbalk. In de werkbalk vind je de volgende opties: 

 1. Kaarten aanpassen: pas de gegevens van de geselecteerde kaart(en) aan. 
 2. Selectie opheffen: hef de huidige selectie van kaarten op om weer gebruik te kunnen maken van de project werkbalk. 
 3. Verwijderen: verwijder de geselecteerde kaarten van de planning.


Kaarten verplaatsen 

Het is mogelijk om meerdere kaarten te selecteren en in één keer binnen de planning te verplaatsen. 

 1. Houd de Ctrl-knop (Command- of Cmd-knop op een Mac), ingedrukt en klik vervolgens op de kaart(en) in de planning die je wil verplaatsen. 
 2. Klik op één van de geselecteerde dagen, houd de linkermuisknop ingedrukt, sleep de geselecteerde dag(en) naar de gewenste plek in de planning en laat de linkermuisknop los.


  Voor het verplaatsen van één kaart klik je op de gewenste kaart, houd je de linkermuisknop ingedrukt, sleep je de kaart naar de gewenste dag in de planning en laat je de linkermuisknop tenslotte weer los.