Hoe zet ik notificaties van wijzigingen aan in Prostream?

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de veranderingen in jouw projecten door middel van e-mailnotificaties.

Voer in Prostream een relevante zoekopdracht uit en sla deze op om er regelmatig meldingen over te ontvangen. Je stelt zelf in op welke dag(en) en hoe laat je een e-mail wilt ontvangen. Je krijgt dan een handig overzicht in jouw mailbox van de wijzigingen die in die periode over de zoekresultaten zijn binnengekomen.

In de mail vind je een link naar jouw zoekopdracht. Wanneer je hierop klikt, zie je de meest actuele resultaten. Als er dus documenten zijn toegevoegd die aan jouw zoekcriteria voldoen nadat de mail is verzonden, zie je die ook.

Scherm­afbeelding 2023-02-16 om 14.19.55

Om notificaties in te stellen, voer je de volgende stappen uit:

1. Voer een zoekopdracht uit in Prostream. Zoek bijvoorbeeld op documentnaam, documenttype of wanneer een document voor laatst is bijgewerkt. Druk op enter.
  2. Scherm­afbeelding 2023-02-16 om 14.27.29Klik vervolgens op het Opslaan-icoontje rechts. Met het klokje links ervan kun je oude zoekopdrachten opnieuw inzien.
  3. Geef jouw zoekopdracht een naam. Deze kun je later ook weer aanpassen.
  4. Om een e-mailnotificatie van wijzigingen te krijgen, zet je het schuifje aan. Vervolgens kies je op welke dagen en op welke tijden je de e-mails wil ontvangen.

Wil je jouw opgeslagen zoekopdrachten bekijken, wijzigen of de e-mailfrequentie ervan aanpassen? Klik dan op het menuutje naast de zoekbalk. Hier vind je het overzicht van al jouw opgeslagen zoekopdrachten en kun je deze wijzigen. Door op de drie puntjes naast jouw zoekopdracht te klikken, kun je deze wijzigen of verwijderen.

Het is niet mogelijk om notificaties in te stellen voor andere gebruikers. Wel kun je de link naar de zoekopdracht met iemand anders delen, zodat zij zelf de notificaties kunnen instellen.