Hoe werkt de koppeling tussen Snagstream en Woningborg?

Snagstream x Woningborg: zo werkt de koppeling

 

De wet kwaliteitsborging zit er nu toch echt aan te komen en veel bouwbedrijven testen er op los. Toch is het soms lastig om te weten of je alles goed doet en daarom zijn er partijen die je daarbij helpen. Partijen zoals Woningborg. En omdat wij het bouwen graag makkelijker willen maken – en zeker niet moeilijker – hebben we een koppeling tussen Snagstream en Woningborg in het leven geroepen. We leggen even uit hoe dat precies in z’n werk gaat.

Stap 1: Koppelen

Als we het dan toch over koppelingen hebben, dan beginnen we maar meteen met het koppelen van je project in Snagstream aan Woningborg. Dat doe je door je project aan te melden bij Woningborg en het nummer dat je van ze krijgt bij je project in te vullen. Jij hoeft niks meer te doen, want Snagstream checkt elke tien minuten of woningborg al formulieren voor je heeft klaargezet waarmee je je kwaliteitsrondes moet lopen.

Koppel je projectKoppel je project

Stap 2: Kwaliteit controleren

Op het moment dat de formulieren van Woningborg binnen zijn, ga je de gevraagde kwaliteit controleren. Dat doe je eigenlijk net als normaal: alles is pas ‘klaar’ als er geen aandachtspunten meer te vinden zijn tijdens je kwaliteitsronde.

Loop je ronde.Loop je ronde.

Stap 3: Versturen maar!

Goed. Alles lijkt in orde en je hebt je bevindingen in Snagstream geregistreerd. Nu hoef je de boel alleen nog maar te verzenden naar Woningborg. Dat doe je met een paar enkele muisklikken, dus een kind kan de was doen.

Versturen maar!Versturen maar!

Stap 4: Check, check, dubbelcheck

Als alles goed gegaan is, zie je dat de status van je formulier van ‘aangemaakt’ naar ‘verstuurd’ is veranderd. Woningborg checkt de boel, zodat jij én de opdrachtgever er zeker van zijn dat alle kwaliteit is gewaarborgd. Alles wat je hebt vastgelegd stop je – zoals dat eerder ook al kon met Snagstream – in een handomdraai in je dossier.

Check, check, dubbelcheckCheck, check, dubbelcheck

 

Wil je nog meer weten over de Wet Kwaliteitsborging klik dan hier.