1. Klik bij de Speedbuttons onder  Extra op Gebruikers & Groepen.


    Het Gebruikers & Groepen venster wordt geopend met een overzicht van alle gebruikers en groepen binnen de huidige omgeving.

Nieuwe gebruiker toevoegen

  1. Klik bovenin het venster op Nieuw  en vervolgens op  Gebruiker.


    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de gegevens van de nieuwe gebruiker kan invullen.
  2. Vul de Gebruikersnaam in. 
  3. Vul de Weergavenaam in. 
  4. Vul de Voornaam in. 
  5. Vul de Achternaam in. 
  6. Vul het Tussenvoegsel in. 
  7. Vul het E-mailadres in. 
  8. Selecteer het Bedrijf of klik op het plus-icoon om een nieuw bedrijf toe te voegen. 
  9. Selecteer de Snagstreamrol
  10. Selecteer de gewenste Taal
  11. Kies waarover de nieuwe gebruiker geïnformeerd zal worden. 
  12. Selecteer of er een Welkomstmail naar de nieuwe gebruiker zal worden gestuurd. 
  13. Selecteer of je de gebruiker wil deactiveren
  14. Klik op Meer instellingen om aanvullende instellingen te selecteren. 
  15. Klik bovenin het venster op Systeemrechten.

  16.  Selecteer welke Systeemrechten de nieuwe gebruiker zal hebben. 
  17. Klik bovenin het venster op Lid van.



  18. Selecteer van welke Groepen de nieuwe gebruiker lid zal worden. 
  19. Klik rechtsonder in het venster op Opslaan.




Gebruiker wijzigen 

  1. Klik in het Gebruikers & Groepen venster in het overzicht op de gebruiker die je wil wijzigen.


    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de gegevens van de gebruiker kan wijzigen. 
  2. Wijzig de Eigenschappen, Systeemrechten en Groepen van de gebruiker.

     
  3. Klik na het aanbrengen van de wijzigingen rechtsonder in het venster op Opslaan.



Gebruiker verwijderen

  1. Vink in het Gebruikers & Groepen venster in het overzicht de gebruiker(s) aan die je wil verwijderen. 
  2. Klik bovenin het venster op Verwijderen.


    Er wordt een melding getoond waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de geselecteerde item(s) wil verwijderen. 
  3. Klik in de melding op Verwijderen.



Nieuwe groep toevoegen

  1. Klik bovenin het Gebruikers & Groepen venster op Nieuw  en vervolgens op  Groep.


    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de gegevens van de nieuwe groep kan invullen.
  2. Vul de Naam van de nieuwe groep in. 
  3. Vul een Beschrijving van de nieuwe groep in. 
  4. Selecteer of je de nieuwe groep wil deactiveren
  5. Klik bovenin het venster op Systeemrechten.



  6. Selecteer welke Systeemrechten de nieuwe groep zal hebben. 
  7. Klik bovenin het venster op Lid van.

  8. Selecteer welke Gebruikers lid zullen worden van de nieuwe groep.

  9. Klik na het selecteren van alle gebruikers rechtsonder in het venster op Opslaan.



Groep wijzigen

  1. Klik in het Gebruikers & Groepen venster in het overzicht op de groep die je wil wijzigen.
    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de gegevens van de groep kan wijzigen. 
  2. Wijzig de Eigenschappen, Systeemrechten en Leden van de groep.

  3. Klik na het aanbrengen van de wijzigingen rechtsonder in het venster op Opslaan.



Groep verwijderen 

  1. Vink in het Gebruikers & Groepen venster in het overzicht de groep(en) aan die je wil verwijderen. 
  2. Klik bovenin het venster op Verwijderen.


    Er wordt een melding getoond waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de geselecteerde item(s) wil verwijderen.
  3. Klik in de melding op Verwijderen.



Nieuw bedrijf toevoegen 

  1. Klik bovenin het venster op Nieuw  en vervolgens op Bedrijf.


    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de gegevens van het nieuwe bedrijf kan invullen.
  2. Vul een Naam in. 
  3. Vul een Bedrijfscode in. 
  4. Klik rechtsonder in het venster op Toevoegen.


    Er verschijnt bovenin het venster een melding dat het nieuwe bedrijf is toegevoegd.



Welkomstmail versturen 

In het Gebruikers & Groepen venster kan je gebruikers opnieuw een welkomstmail sturen. 

  1. Selecteer in het overzicht de gebruiker(s) aan wie je de welkomstmail wil versturen. 
  2. Klik bovenin het venster op Welkomstmail.


    Er wordt een melding getoond waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de geselecteerde gebruikers een welkomstmail wil sturen.
  3. Vul eventueel een Optioneel bericht  in dat in de welkomstmail zal komen te staan. 
  4. Klik in de melding op Ok.


    Er verschijnt bovenin het venster een melding dat het nieuwe bedrijf is toegevoegd.



Overzicht maken

  1. Klik bovenin het Gebruikers & Groepen venster op Overzicht.


    Er wordt een venster getoond waarin alle gebruikers en groepen (inclusief toegevoegde gebruikers) worden getoond . 
  2. Selecteer de gewenste Weergave voor het overzicht. 
  3. Klik op Maak report om het overzicht te verversen. 
  4. Klik op Print om het huidige overzicht uit te printen.


    Er verschijnt een venster waarin je de printinstellingen kan aanpassen.