Hoe stel ik een metadata set samen op Prostream?

Metadata zijn gegevens die de karakteristieken van een bestand beschrijven, zoals de status, soort, fase of versienummer.

Met metadata geef je documenten waardevolle context. Door middel van sets kan je zorgen dat alle documenten in een map voorzien kunnen worden van extra eigenschappen (items) die relevant zijn voor jouw workflow. Het aanmaken van een nieuwe metadata set gaat als volgt:

In deze video leggen we je uit wat de metadata-sets zijn en hoe je ze kunt toepassen op mappen. Maak eerst een set aan onder het tabblad Metadata. Daar kun je bijvoorbeeld aangeven dat je altijd wil dat projectleden een volgnummer invullen, de status of iets anders specifieks voor jouw project. Die velden kun je vervolgens verplicht of optioneel maken. Klik op opslaan als klad als je later verder wil werken aan deze set, of opslaan en publiceren als je er meteen mee aan de slag wil.

Wil je deze set toepassen op een bepaalde map? Selecteer dan de gewenste map met de rechtermuisknop of klik op de drie puntjes naast de map en selecteer metadata-sjabloon toepassen. Uit het dropdown-menu selecteer je de set die je zojuist hebt aangemaakt en klik op opslaan. Bij het uploaden van nieuwe documenten zie je nu dat het verplicht is om de metadata in te vullen die je zojuist hebt ingesteld.

Ga naar Hoe gebruik ik de 3D-viewer in Prostream?

Wil je meer weten over metadata in Prostream? Bekijk dan meer support-artikelen.