Hoe sleep ik e-mails en bijlagen direct van Outlook naar Docstream?

Mails en bijlagen direct van Outlook naar Docstream slepen

Het is sinds kort mogelijk om direct vanuit Outlook e-mails en bijlages naar Docstream te slepen om ze vervolgens te importeren. Hiervoor heb je de plug-in Outlook File Drag nodig. De plug-in werkt op dit moment alleen met Windows en in Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en Edge. De installatie en werking van de plug-in wordt in dit artikel uitgelegd.


LET OP! 1: Deze plug-in wordt niet door Pro4All ontwikkeld of aangeleverd waardoor we helaas geen support kunnen bieden. De installatie van de plug-in is tevens geheel op eigen risico.

LET OP! 2: De plug-in werkt op dit moment enkel in de Outlook desktop applicatie. Het is niet mogelijk om de plug-in vanuit een Outlook webpagina of de Windows 10 Mail App te gebruiken.


De plug-in installeren en gebruiken

Het installatiebestand van Outlook File Drag kan je op deze pagina vinden.

  1. Scroll op de pagina naar het kopje Installation en download hier het bestand dat past bij jouw versie van Windows (32bits- of 64bits). Het .zip-bestand zal gelijk beginnen met downloaden.
  2. Zodra het bestand is gedownload, kan je het .zip-bestand openen door erop te dubbelklikken.
  3. In het .zip-bestand staan vervolgens weer twee bestanden; setup en OutlookFileDragSetup/OutlookFileDragSetup_x64. Dubbelklik op setup om de installatie te starten.
  4. Volg de stappen in het installatieprogramma om de plug-in te installeren.
  5. Herstart Outlook om de plug-in te kunnen gebruiken.

Als de installatie eenmaal is afgerond, kan je met de plug-in aan de slag. Klik hier om het filmpje te zien waarin uitgelegd wordt hoe dit precies werkt.