Hoe gebruik ik de collectiemap in Prostream?

In één keer bestanden uit verschillende mappen delen, downloaden of bekijken? Dat doe je met de collectiemap in Prostream.

In Prostream is een map toegevoegd waarin je tijdelijk documenten kunt bewaren. Onafhankelijk van het type document of andere metadata, kun je hier bestanden uit verschillende mappen, of direct vanuit je zoekresultaten, aan toevoegen. De bestanden blijven ook op hun originele plaats staan. 

Scherm­afbeelding 2023-03-31 om 08.49.49

Vanuit de collectiemap kun je vervolgens verschillende acties in een keer toevoegen. Denk hierbij aan het bekijken, delen of samen bekijken van 3D-modellen in de BIM-viewer. 

De documenten blijven in de collectiemap staan totdat jij ze verwijdert. Dit doe je door de documenten te selecteren en te kiezen voor Verwijderen. De bestanden worden dan alleen verwijderd uit de collectiemap en blijven in het project of de organisatie staan. 

Bestanden downloaden vanuit de collectiemap

Heb je meerdere bestanden in je collectiemap zitten die je graag in één keer wilt downloaden? Selecteer dan alle (of een selectie van) bestanden in de collectiemap en druk op Downloaden. Prostream maakt een ZIP-bestand van de door jou geselecteerde bestanden en de download start direct. Na het downloaden kun je het ZIP-bestand uitpakken, op die manier wordt het een gewone map met daarin de bestanden die je hebt gedownload.  

Download zip collectie map

💡 Het kan zijn dat de internetbrowser die je gebruikt, het ZIP-bestand automatisch uitpakt en er een gewone map van maakt. Dat kan heel handig zijn, zo kun je direct bij de gedownloade bestanden. Heb je daarentegen echt een ZIP-bestand nodig? Dan kan het helpen om het downloaden in een andere browser te proberen.