Hoe log ik in met tweestapsverificatie voor Snagstream?

Het is in Snagstream mogelijk om tweestapsverificatie in te stellen. Dit houdt in dat je, naast jouw standaard Snagstream inloggegevens, een code moet invullen om in te kunnen loggen. Hierdoor is de toegang tot de omgeving extra beveiligd.

Optie 1: De verificatie activeren met een QR-code

Vul op de Snagstream inlogpagina de gebruikersnaam en het wachtwoord in van jouw account en klik op Inloggen.

Er wordt gevraagd om een QR-code te scannen en de tweestapsverificatie code in te vullen. Hiervoor heb je een geschikte App nodig op jouw smartphone. In deze handleiding wordt de gratis App 2FAS gebruikt voor het instellen van de verificatie.

1. Open 2FAS en druk rechtsonder in het scherm op de rode cirkel met een witte plus.
  2. Druk op Scan QR code.

Er verschijnt een melding waarin wordt gevraagd of je 2FAS Auth toestemming wil geven om foto’s te maken en video op te nemen.

3.    Klik in de melding op Allow.

2FAS activeert de camera van jouw smartphone. Richt de camera op de QR-code op de inlog-pagina om deze te scannen. Zodra dit is gelukt, wordt jouw Snagstream account omgeving automatisch gekoppeld aan 2FAS. De code die je moet invullen om in te loggen, wordt onder de naam van de omgeving getoond.

Voer de code (4) in onder de QR-code op de Snagstream inlog-pagina en druk op Inloggen (5). De verificatie is nu geactiveerd voor jouw account.

Optie 2: De verificatie handmatig activeren met een code

Vul op de Snagstream inlogpagina de gebruikersnaam en het wachtwoord in van jouw account en klik op Inloggen.

1. Klik boven de QR-code op code.

Er wordt gevraagd om een handmatig een code in te vullen (2) en de tweestapsverificatie code in te vullen. Hiervoor heb je een geschikte App nodig op jouw smartphone. In deze handleiding gebruiken we de gratis App 2FAS voor het instellen van de verificatie.

3.    Open 2FAS en druk rechtsonder in het scherm op de rode cirkel met een witte plus.

4.    Druk op Add manually.

2FAS opent een nieuw scherm.

5.    Geef de nieuwe Service een naam.

6.    Vul handmatig de code in die je kan vinden op de Snagstream inlog-pagina.

7.    Druk op rechtsboven op Save.

Jouw Snagstream account is nu gekoppeld aan 2FAS. Voer de code (8) in onder de QR-code op de Snagstream inlogpagina en druk op Inloggen (9). De verificatie is nu geactiveerd voor jouw account.

Inloggen met de tweestaps-verificatie

1. Vul op de Snagstream inlogpagina de gebruikersnaam en het wachtwoord in van jouw account in.
  2. Klik op Inloggen.

Er wordt gevraagd om de tweestapsverificatie code in te vullen.

3.    Open de authenticatie App en onthoud de tweestapsverificatie code.

4.    Vul de code in het lege veld in en druk op de Inloggen knop.

Je bent nu ingelogd op de gewenste Snagstream omgeving.