Hoe kan ik onder Beheer de Rollen bekijken op de Snagstream website?

Beheer - Rollen

1. Klik onder het Beheer tabje op Rollen.
    Je ziet in het overzicht een lijst van alle rollen binnen de huidige omgeving.

Nieuwe rol toevoegen

1. Klik boven het overzicht op Nieuwe rol.
    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de instellingen en rechten van de nieuwe rol kan instellen.

2. Geef de nieuwe rol een Naam
  3. Selecteer een Level voor de nieuwe rol. Het level heeft geen invloed op de rechten van de nieuwe rol

4. Vul een Omschrijving van de nieuwe rol in.

Aan de linkerkant van het venster zijn de rechten van de nieuwe rol onderverdeeld in meerdere categorieën.

5. Klik aan de linkerkant van het venster op een categorie.

6. Selecteer welke rechten de nieuwe rol binnen de geselecteerde categorie zal krijgen.

7. Klik na het instellen van alle rechten rechtsonder op Opslaan.

8. Er verschijnt een notificatie dat de nieuwe rol is toegevoegd.

Een level heeft geen invloed op de rechten van een rol, maar zorgt ervoor dat je met een lager liggend level jezelf geen rol op een hoger liggend level kan krijgen.

Rollen bewerken

1. Klik in het overzicht op de rol die je wil bewerken.
    Er wordt een nieuw venster geopend waarin je de instellingen en rechten van de geselecteerde rol kan bewerken.
  2. Klik na het bewerken van de rol rechtsonder in het venster op Opslaan.

Rollen verwijderen

1. Selecteer in het overzicht de rollen die je wil verwijderen of klik op het bovenste vakje om alle rollen te selecteren.
  2. Klik boven het overzicht op Verwijderen.
    Er verschijnt een melding waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de geselecteerde rollen wil verwijderen.

3. Klik in de melding op Ok.