Hoe maak ik een formulier aan in Prostream?

Met een formulier heb je voor iedere ronde of snag een vragenlijst die geschikt is voor jouw project.

1. Ga in het linkermenu onder Sjablonen naar Kwaliteitscontrole
  2. Kies voor Nieuw sjabloon of selecteer een sjabloon dat jij wil bewerken.
  3. Rechts zie je vervolgens het formulier. Hieraan kun je ook verschillende secties met subsecties toevoegen.

Herbruikbare velden herken je misschien als Modules uit Snagstream.

1. Links vind je de herbruikbare velden. Dit zijn de velden die al eerder voor een ander formulier zijn gemaakt. Je kunt ze herbruiken door ze naar de juiste plek op het formulier te slepen. Heb je een ander veld nodig? Kies dan voor Nieuw veld. Je kunt kiezen uit de volgende soorten velden:
    1. Tekst
    2. Nummer
    3. Boolean (ja/nee)
    4. Foto
    5. Handtekening
    6. Datum
    7. Status
    8. Gebruiker
    9. Omschrijving
    10. Hiërarchische lijst
  2. Geef door middel van het schuifje aan of er snags bij deze vraag geplaatst kunnen worden en of antwoorden verplicht is.
  3. Met Voorwaarden kun je aangeven of een sectie of veld pas zichtbaar wordt na een bepaald antwoord op een vorige vraag. Klik hiervoor op het vertakkingsicoontje rechts in een sectie of veld. Het getalletje geeft aan hoeveel voorwaarden er aan de sectie of het veld verbonden zijn.
  4. Ben je klaar om jouw formulier te delen? Kies dan Opslaan en publiceren. Je kunt natuurlijk het formulier later alsnog bewerken. Nog niet af? Kies dan Opslaan as klad

Scherm­afbeelding 2024-03-20 om 16.39.25