Hoe gebruik ik de BIM- en DWG-viewer in Prostream?

Handige BIM-tool voor controle van BIM

Prostream bevat een slimme functie voor het controleren en bekijken van BIM en DWG, namelijk de BIM-viewer. Handig! We leggen je hieronder uit hoe het werkt.

1. Ga via Documenten naar het document dat je wilt bekijken

2. Klik met je muis op het betreffende document

3. Rechts in beeld verschijnen nu de eigenschappen van het document. Selecteer het 3D-icoontje. Je file wordt nu omgezet. Wij zetten het bestand eenmalig om naar een formaat dat geschikt is om in de browser te bekijken. Dit kan een paar minuten duren.

4. Vervolgens klik je op het icoon van een kubus om het model ook daadwerkelijk te bekijken.

Aspectmodellen

Wanneer je meerdere aspectmodellen tegelijk wil bekijken, selecteer deze dan in het documentengrid en klik vervolgens op de 'Bekijk 3D-modellen' knop. De bestanden die al eerder geconverteerd zijn, openen nu als een samengesteld model in de Prostream BIM-viewer.

Wanneer de BIM-viewer op een mobiel device gebruikt wordt binnen de Safari browser, kan het zijn dat er instellingen op het mobiele (Apple) device aangepast moeten worden om daadwerkelijk modellen te kunnen bekijken. Wanneer de viewer niet werkt, controleer of onderstaande aangevinkt is.

Instelling> Safari > Geavanceerd> Experimentele WebKit-functies > WebGL 2.0