Hoe gebruik ik de BIM- en DWG-viewer in Prostream?

Prostream bevat een slimme functie voor het controleren en bekijken van BIM en DWG: de BIM-viewer.

1. Ga via Documenten naar het document dat je wilt bekijken.
  2. Klik met je muis op het betreffende document.
  3. Rechts in beeld verschijnen de eigenschappen van het document. Selecteer het 3D-icoontje. Je bestand wordt nu eenmalig omgezet naar een formaat dat geschikt is om in de browser te bekijken. Dit kan een paar minuten duren.
  4. Vervolgens klik je op het icoon van een kubus om het model ook daadwerkelijk te bekijken.

Aspectmodellen

Wanneer je meerdere aspectmodellen tegelijk wil bekijken, selecteer deze dan in het documenten-grid en klik vervolgens op Bekijk 3D-modellen. De bestanden die al eerder geconverteerd zijn, openen nu als een samengesteld model in de Prostream BIM-viewer.

Wanneer de BIM-viewer op een mobiel apparaat gebruikt wordt binnen de Safari browser, kan het zijn dat er instellingen op het mobiele (Apple) apparaat aangepast moeten worden om daadwerkelijk modellen te kunnen bekijken. Wanneer de viewer niet werkt, controleer of onderstaande aangevinkt is.

Instellingen > Safari > Geavanceerd> Experimentele WebKit-functies > WebGL 2.0