Hoe maak ik een sjabloon aan voor een project in Prostream?

Wanneer je regelmatig projecten aanmaakt met een vergelijkbare structuur, is het handig om een project-sjabloon aan te maken.

Scherm­afbeelding 2022-12-14 om 11.22.23Binnen Prostream kun je een project-sjabloon aanmaken door een project te creëren die de juiste  mappenstructuur en gebruikersrollen heeft die jij regelmatig gebruikt.

1. Maak een normaal project aan. Geef het project een duidelijke naam, zodat je het makkelijk terugvindt en niet per ongeluk aanpassingen maakt aan jouw sjabloon. De begin- en einddatum kun je leeglaten.
  2. Voeg de mappenstructuur en gebruikers toe die jij het liefst gebruikt voor jouw projecten.

Jouw sjabloon staat klaar! Je kunt nu een nieuw project aanmaken met de instellingen van jouw sjabloon:

1. Ga in Mijn projecten naar jouw sjabloon.
  2. Kies in het menu aan de linkerkant voor Instellingen en klik op Kopieer project
  3. Aan de rechterkant van het scherm klapt nu een balk uit waarin je de naam, projectcode, beschrijving en begin- en einddatum kunt invullen.