Hoe maak ik een Rechtenmatrix aan?

Rechtenmatrix

De Rechtenmatrix is een overzicht waarin je de rechten van alle gebruikers en/of groepen op een project of map kan kan bekijken. Het overzicht wordt als een Excel-bestand geëxporteerd. Dit doe je als volgt:

1. Klik in de Navigatie met de rechtermuisknop op het gewenste project, map of submap en klik in het Actiemenu op Rechtenmatrix.

Er wordt een nieuw venster geopend.
  2. Selecteer of je Alleen gebruikers, Alleen groepen, of Groepen en gebruikers wil tonen in het overzicht.
  3. Klik op Ok.

4. De Rechtenmatrix wordt als Excel-bestand geëxporteerd. Klik op het bestand om het te openen.

De Rechtenmatrix bevat de volgende elementen:
  5. De mappenstructuur van het geselecteerde project of map.
  6. De gemachtigde groep(en).
  7. De gemachtigde gebruikers uit een groep.
  8. De gemachtigde gebruikers zonder een groep.
  9. De huidige rechten/machtigingen van een groep of gebruiker.

Wil je meer weten over machtigingen klik dan hier.