Wat betekent het 'stempelen' van bestanden in Prostream?

QR-codes toevoegen aan bestanden: stempelen

Binnen Prostream is het mogelijk om bestanden te voorzien van een QR-code, een zogenoemde stempel. Wanneer je een geprint document meeneemt naar bijvoorbeeld een bouwplaats, kun je door middel van het scannen van de stempel - dus de QR-code - checken of de geprinte versie ook wel echt de meest up to date variant is. De code is dus een extra controle, zodat je zeker weet dat je niet naar een verkeerde print kijkt. Handig!

Elke pdf kan worden voorzien van stempel (let wel: bij bestanden met meerdere pagina's is alleen de eerste pagina voorzien van een QR-code). De stempelfunctionaliteit is toegankelijk vanuit het informatiescherm van een document, mits dit document een PDF is.

Hoe werkt het stempelen met een QR-code?

Na het scannen van de QR-code zie je een oude vertrouwde groen/rood pagina, maar dan in een moderner jasje. Heb je de meest up to date en dus laatste versie van het document, dan zie je een groene pagina en kun je dus door met je werk.

Maar heb je een geprinte versie bij de hand die niet up to date is, dan krijg je een rode pagina te zien. Zo weet je dus dat het document eerst nog moet worden geüpdate voordat je verder kunt. Zo voorkom je onnodige fouten!

Met deze 'stempelfunctie' kun jij dus heel makkelijk controleren of je de juiste versie van bijvoorbeeld bouwtekeningen bij je hebt. Succes!