Wat betekent het 'stempelen' van bestanden in Prostream?

Door een QR-code toe te voegen aan een bestand, kan een gebruiker van een geprinte versie snel zien of hij de meest recente versie voor zich heeft of niet.

QR-codes toevoegen aan bestanden: stempelen

Binnen Prostream is het mogelijk om bestanden te voorzien van een QR-code, een zogenoemde stempel. Wanneer je een geprint document meeneemt naar een bouwplaats, kun je door middel van het scannen van de stempel - de QR-code - checken of de geprinte versie ook wel echt de meest up-to-date variant is. De code is dus een extra controle, zodat je zeker weet dat je niet naar een verkeerde print kijkt.

Iedere pdf kan worden voorzien van stempel (let wel: bij bestanden met meerdere pagina's is alleen de eerste pagina voorzien van een QR-code). De stempelfunctionaliteit is toegankelijk vanuit het informatiescherm van een document, mits dit document een pdf is.

Hoe werkt het stempelen met een QR-code?

Na het scannen van de QR-code zie je een groen/rood pagina. Heb je de meest up-to-date en dus laatste versie van het document, dan zie je een groene pagina en kun je dus door met je werk.

Heb je een geprinte versie bij de hand die niet up-to-date is, dan krijg je een rode pagina te zien. Zo weet je dus dat het document eerst nog moet worden geüpdatet voordat je verder kunt. Zo voorkom je onnodige fouten!