Hoe kan ik inloggen met Single Sign On (SSO) op Prostream via Azure AD?

Single Sign-On biedt het gemak van één enkele inlogprocedure voor verschillende applicaties, waaronder Prostream.

Als jouw organisatie gebruik maakt van een Microsoft 365-account, kun je gebruik maken van de Single Sign On-optie in Prostream. Hiermee log je in op Prostream met jouw Microsoft-account.

Om in te loggen met Azure AD op Prostream, kan het nodig zijn (eenmalig) enkele configuratie stappen te voltooien. Dit is afhankelijk van de instellingen binnen Azure AD. Neem hiervoor contact op met de Azure AD beheerder van jouw organisatie.

1. Controleer de Azure AD-instellingen. Let er hierbij op of SSO is ingeschakeld voor Prostream en of er goedkeuring van een Azure AD-beheerder is vereist. Deze stap kan meestal alleen door de Azure AD-beheerder worden uitgevoerd.
  2. Is er goedkeuring van de Azure AD-beheerder nodig? Neem dan contact op met de beheerder om toestemming te verkrijgen.
  3. Verifieer je Prostream-account en Azure AD-e-mailadres. Dit moet hetzelfde e-mailadres zijn.
  4. Kies op de inlogpagina van Prostream voor Sign in with Microsoft
  5. Hierna word je doorgestuurd naar het Azure AD-inlogscherm. Hier vul je je Azure AD-e-mailadres en wachtwoord in. Klik op Aanmelden
  6. Afhankelijk van de Azure AD-instellingen en goedkeuringsvereisten, kan het zijn dat je wordt gevraagd om Prostream toegang te verlenen tot je Azure AD-account. Klik in dat geval op Toestaan.
  7. Je bent succesvol ingelogd met SSO via Azure AD.

Vanaf nu klik je simpelweg op de knop Sign in with Microsoft om in te loggen.

Momenteel is er nog geen ondersteuning van SCIM, en is het verplicht gebruik van SSO in ontwikkeling.