Prostream update - week 33

Release #46

feature

Berichten

Met de Prostream berichtenmodule stuur je nu berichten naar andere Prostream-gebruikers,zowel binnen jouw organisatie als binnen een project. Berichten kunnen worden voorzien van een onderwerp, een ontvanger (en optioneel CC en BCC). Voeg direct bestanden toe vanuit jouw Prostream-omgeving of lokale schijf.

Je vindt alle berichten in het overzicht. Hier kun je filteren en sorteren en zie je welke berichten (on)gelezen zijn. Het aantal ongelezen berichten wordt (zowel binnen de organisatie als binnen een project) weergegeven in het navigatiemenu.

Het is nog niet mogelijk om berichten naar groepen te sturen of om concepten aan te maken. Hier wordt aan gewerkt.

feature
Downloadnaam

Je kunt nu per metadataset een downloadnaam creëren voor jouw bestanden. Deze downloadnaam wordt gebruikt als documentnaam bij het downloaden van het bestand, en vervangt hiermee een vaste versie- of documentnaam. Deze downloadnaam kan worden samengesteld uit alle metadata- en standaard velden die in de metadataset worden gebruikt. Combineer de velden met diverse koppeltekens. Wanneer de metadataset op een map wordt toegepast, wordt de downloadnaam gebruikt bij het downloaden van een document.

Het instellen van een metadataset en het toepassen ervan op een map, inclusief eventuele submappen, is alleen mogelijk voor administrators binnen Prostream.

verbetering

Uitnodigen externe gebruikers

Wanneer je een externe gebruiker uitnodigt, maar diegene dezelfde e-mail-extensie heeft als jij (bijvoorbeeld allebei @pro4all.nl), dan krijg je een melding. Dit kan namelijk betekenen dat je per ongeluk een collega als externe gebruiker toevoegt. In deze situatie kun je nu door middel van een link navigeren naar de juiste plek om collega’s toe te voegen.

verbetering

Verplaatsen van bestanden

Wanneer je meer dan 20 bestanden tegelijk verplaatst, toont Prostream een melding dat het verplaatsen langer kan duren door het grote aantal bestanden.

verbetering

Integraties

Bij het delen van bestanden werden alle integraties als optie getoond, ook als deze niet voor de organisatie of het project geconfigureerd waren. Dit zorgde voor onduidelijkheid: Prostream toont daarom nu alleen de integraties die daadwerkelijk actief zijn.

issue

Filters

Wanneer je een filter had toegepast op een documenten- of gebruikersoverzicht in Prostream, werd deze soms niet goed bewaard. Hierdoor kon het gebeuren dat je, wanneer je het overzicht opnieuw opende, deze filters niet meer zag en weer moest instellen. De instellingen worden nu correct onthouden, waardoor dit niet meer nodig is.

issue

Commentaren in het versiescherm

Er was een tijdelijk probleem waarbij commentaren op een versie niet zichtbaar waren in het versiescherm. Dit is nu verholpen, en alle commentaren worden weer duidelijk en netjes weergegeven.

issue

Rechten toekennen aan externe gebruikers

In sommige gevallen waren externe gebruikers pas zichtbaar nadat zij hun account hadden geactiveerd. Dit maakte het onmogelijk om deze gebruikers vooraf rechten te verlenen, waardoor de inrichting van Prostream niet voltooid kon worden. Dit is nu opgelost: ook gebruikers die de uitnodiging nog niet hebben geaccepteerd, worden weergegeven in de rechten-schermen.