Wat heeft Prostream nodig om optimaal te werken?

Wanneer Prostream niet optimaal lijkt te werken, traag aanvoelt of op een andere manier niet voldoet, kan het zijn dat bijvoorbeeld lokale (browser) instellingen, extensies of een VPN verbinding voorkomen dat Prostream naar behoren werkt.

Hoe Prostream werkt en waarom bepaalde instellingen belangrijk zijn

Prostream maakt gebruik van verschillende technologieën die samenwerken om alle functies te leveren. Instellingen of tools hebben invloed op het werken van deze technologieën.

WebSockets (wss://prostreamapi.pro4all.nl/)

WebSockets maken een continue verbinding tussen jouw apparaat en onze servers nodig. Hierdoor kunnen updates direct worden doorgegeven. Dankzij Websockets voorziet Prostream jou in real-time van updates. Dit betekent dat wanneer er iets verandert, je dit meteen ziet, zonder de pagina te vernieuwen.

API-oproepen (https://prostreamapi.pro4all.nl/)

API staat voor Application Programming Interface, en is een set regels en tools waardoor softwareprogramma's met elkaar kunnen communiceren. Prostream gebruikt APIs bijvoorbeeld bij het openen van een project, waarbij een API-oproep wordt gedaan om de benodigde gegevens op te halen.

Zonder deze oproepen kan Prostream geen gegevens ophalen, opslaan of wijzigen. Het is de brug tussen jou en de gegevens die je nodig hebt.

Cookies, lokale en sessie-opslag

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door websites worden opgeslagen op jouw apparaat. Hiermee onthouden websites eerder opgegeven voorkeuren (zoals de inhoud van de collectiemap) en kunnen worden gebruikt om ingelogd te blijven. Zo heb jij een soepelere ervaring in Prostream en hoef je niet steeds dezelfde instellingen opnieuw in te voeren.

JavaScript en popups

JavaScript is een programmeertaal die webpagina's interactief maakt. Veel functies in Prostream zijn hiervan afhankelijk.

Popups zijn vensters die bovenop de huidige webpagina verschijnen en worden vaak gebruikt voor aanvullende informatie. Ze zijn essentieel voor bepaalde functies en meldingen binnen Prostream. Het blokkeren van popups kan dus bepaalde informatie of acties verbergen.

Beveiligingssoftware

Onder beveilingssoftware vallen anti-virussoftware, firewalls of andere beveiligingstools die jouw computer beschermen tegen schadelijke activiteiten. Hoewel deze software essentieel is voor de beveiliging van jouw apparaat, kunnen ze soms de communicatie tussen jouw browser en Prostream verstoren. Zorg er daarom voor dat Prostream wordt vertrouwd of op de witte lijst staat van jouw beveiligingssoftware.

Daarnaast kunnen sommige extensies in browsers (zoals een ad blocker in Chrome) problemen veroorzaken met Prostream.

Wanneer moet ik deze instellingen controleren?

Problemen met deze technische instellingen zijn niet gebruikelijk. In onderstaande gevallen is het goed om de instellingen te controleren:

• Prostream reageert trager dan normaal;
  • Prostream geeft bepaalde updates niet weer;
  • Je moet vaak opnieuw inloggen;
  • Je krijgt meldingen over verbindingsproblemen;
  • Bepaalde functies van Prostream werken niet naar behoren.

Als je werkt in een bedrijfsomgeving, kan het zijnd at de ICT-afdeling updates of wijzigingen heeft doorgevoerd. In dat geval kun je contact met hen opnemen.

Mocht je problemen ervaren die wellicht met bovenstaande te maken hebben, dan kan het helpen om Prostream te openen in een andere browser, of in een incognito venster van dezelfde browser. Dit is niet altijd de oplossing, maar kan een richting geven voor de oplossing.