Wat kan ik met de Microsoft Office-integratie in Prostream?

Met de Microsoft Office-integratie in Prostream werk je direct met jouw collega’s samen in jullie bestanden.

Om gebruik te maken van de Microsoft Office-integratie, upload je eerst een versie van jouw Excel-, Powerpoint- of Wordbestand naar Prostream. Vervolgens selecteer je het bestand en kies je voor het Office-icoontje.

office-1

In een nieuw tabblad opent het bestand, inclusief alle Office-functionaliteiten die je gewend bent. Werk verder aan het bestand. Als je klaar bent, kun je het tabblad gewoon sluiten: Prostream slaat jouw wijzigingen automatisch op en maakt een nieuwe versie van jouw bestand met daarin de wijzigingen. De nieuwe versie vind je terug in de log van het bestand.

Hoe kan ik tegelijkertijd samenwerken met de Microsoft Office-integratie?

Met de Microsoft Office-integratie werken jij en jouw collega’s tegelijkertijd samen in een document. In het documentenoverzicht in Prostream zie je het als een (of meer) van jouw collega’s het bestand heeft geopend. Wanneer jij vervolgens het bestand opent met de Office-integratie, krijg je de volgende melding:

warning

Als je op Ja klikt, opent het bestand. Je ziet in de rechterbovenhoek de initialen van de collega’s die op dat moment actief zijn.

Als een bestand is geopend met de Microsoft Office-integratie, wordt het geblokkeerd in Prostream en kan het niet gedownload worden. Zo voorkom je dat er meerdere versies van een bestand naast elkaar gaan leven. Klaar met bewerken? Dan wordt het bestand weer vrijgegeven.