Wat is een metadata set in Prostream?

Metadata zijn gegevens (data) die de karakteristieken van jouw documenten in Prostream laten zien.

Metadata zijn gegevens (data) die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven. Het zijn dus eigenlijk data over data. De metadata over een bepaald document kunnen bijvoorbeeld zijn: de auteur, de datum van schrijven, het aantal pagina’s en de taal waarin het document is opgesteld. Het expliciet opslaan van metadata bij bepaalde data in digitaal format, heeft als voordeel dat die data makkelijker gevonden kunnen worden.

Met metadata geef je documenten waardevolle context. Door middel van sets zorg je dat alle documenten in een map voorzien worden van extra eigenschappen (items) die relevant zijn voor jouw project.

Meta data sets zijn een samenstelling van metadata items in een vaste volgorde. Je kunt items in meerdere sets gebruiken en per set verplicht maken.

Metadata sets

Door sets toe te kennen aan een map, worden alle documenten in die map voorzien van de items in die set. Hierdoor geef je extra context aan je documenten. 

Standaard is een metadata set voorzien van de metadata items documentnaam, geüpload op, geüpload door en versienummer. Zelf ben je verplicht om de set een naam te geven (titel) en kun je extra items toevoegen. 

Hoe je een nieuwe metadata data set aanmaakt, lees je in het supportartikel 'Hoe maak ik een nieuwe metadata set aan in Prostream?'