Wat is versiebeheer in Prostream?

In Prostream vind je niet alleen de meest recente versie van een document, maar ook alle vorige versies.

In jouw documentenoverzicht zie je een getal staan dat aangeeft welk versienummer de meest recente is. Door op het bestand te klikken en onderin het Versiebeheer-scherm open te klappen, zie je wat de eerdere versies van een document waren.

Versies verwijderen

Het is nu mogelijk om individuele versies van een document te verwijderen. Hierbij wordt het specifieke versienummer verwijderd, en wordt er verder genummerd vanaf de verwijderde versie. Versies worden verwijderd door met de rechtermuisknop te klikken op de versie en te kiezen voor verwijder versie. Deze actie wordt ook in de log van het document vastgelegd. 

Voorbeeld 1: een document heeft vier versies: 1 t/m 4. Versie 4 wordt verwijderd. Als je vervolgens een nieuwe versie upload, krijgt deze versie nummer 5. Het resultaat is dat het document voortaan versie 1, 2, 3 en 5 heeft.

Voorbeeld 2: een document heeft maar één versie. Deze enige versie wordt verwijderd. Het resultaat is dat het document nul versies heeft, en daarmee een verwacht document wordt.