Hoe kan ik bestanden delen in Prostream?

Eenvoudig bestanden delen

Bestanden in Prostream kun je delen door een aanmaken van een link. Deze link kan beveiligd worden met een wachtwoord en worden voorzien van een verloopdatum. Handig, want zo kan niet iedereen bij je bestanden!

Het delen van bestanden gaat als volgt:

1. Selecteer bij Documenten de map met het bestand dat je wilt delen

2. Selecteer vervolgens het betreffende bestand

3. Je ziet nu vier opties: downloaden, delen, bewerken en verwijderen. Kies Delen

4. Er verschijnt een pop-up waarin je een publieke link kunt aanmaken. Ook kun je hier de verloopdatum van deze link invullen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de link te beveiligen met een wachtwoord. Klik vervolgens op Volgende

5. De link (en eventueel het wachtwoord) zijn nu aangemaakt. Kopieer ze om te delen met anderen.

LET OP:  kopieer wachtwoord en link apart van elkaar. Het is niet mogelijk ze beide tegelijk te kopiëren. Doe dit ook gelijk, want het is niet meer mogelijk dit op een later moment te doen.

NB. Bestanden kunnen worden gedeeld met projectleden, maar ook met niet-Prostream-gebruikers via mail. Je kopieert dan de link en het wachtwoord en bent vrij om hier een toelichtend bericht bij te typen. Zowel Prostream-gebruikers als niet-Prostream-gebruikers ontvangen een mailnotificatie met hierin het bericht + de link. Wanneer zij de link openen, komen ze direct in de applicatie terecht.