Hoe kan ik bestanden delen in Prostream?

Bestanden in Prostream kun je delen door het aanmaken van een link. Deze link kan beveiligd worden met een wachtwoord en worden voorzien van een verloopdatum.

Het delen van bestanden kan zowel op project- als organisatieniveau. Het werkt in beide gevallen hetzelfde. 

Selecteer het document dat je wil delen. Je ziet nu rechts verschillende opties, waaronder downloaden, delen, bewerken en verwijderen. Kies Delen. Er verschijnt een pop-up waarin je een link kunt aanmaken. Ook kun je hier de verloopdatum van deze link invullen. 

Om jouw bestanden zo veilig mogelijk te delen, kies je ervoor om een wachtwoord toe te voegen aan de link. Zo kunnen alleen mensen met het wachtwoord het bestand inzien. 

Klik op Volgende. De link (en eventueel het wachtwoord) zijn nu aangemaakt. Kopieer ze om te delen met anderen. 

Een documentlink is maximaal 20 jaar geldig. 

 

Kopieer het wachtwoord en de link apart van elkaar. Het is niet mogelijk ze beide tegelijk te kopiëren. Doe dit wel direct, want het is niet meer mogelijk dit op een later moment te doen. 

Bestanden kunnen worden gedeeld met projectleden, maar ook met niet-Prostream-gebruikers via de mail. Je kopieert dan de link en het wachtwoord en kunt hier een toelichtend bericht bij te typen. Zowel Prostream-gebruikers als niet-Prostream-gebruikers ontvangen een mailnotificatie met hierin het bericht en de link. Wanneer zij de link openen, komen ze direct in Prostream terecht.